Ua tatalaina e Saina tuaoi ia Ian 8

La'u uo pele

I le fa'ai'uga o Tesema 26th, 2022, na tu'uina atu ai e le Komisi o le Soifua Maloloina a le Atunu'u se fa'aaliga Polokalama Lautele mo le Fa'atinoina o le "Vaega B" Pulea o Novel Coronavirus Infection, O lo'o i lalo ni faiga fa'avae patino:

① O le niumonia Covid-19 na toe faaigoa o le novel coronavirus infection.

② Fa'atasi ai ma le fa'atagaga a le Fono a le Setete, o le puipuiga ma le fa'atonutonuina o fa'ama'i pipisi o le Vasega A o lo'o fa'atonuina i le Tulafono a le Malo o Saina i le Puipuia ma le Togafitiga o Fa'ama'i Fa'ama'i e tatau ona aveese mai ia Ianuari 8, 2023; O le novel coronavirus infection ua le o toe aofia i le puleaina o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e pei ona faʻatulafonoina i le Frontier Health and Quarantine Law of the People's Republic of China.

I lalo o le faʻaogaina faʻatasi ma le faʻatonutonuina o le Fono a le Setete, o le fuafuaga lautele mo le faʻatinoina o le Vasega B ma le B pulega mo le faʻamaʻi pipisi o le coronavirus na faʻasalalau i le afiafi o le 26, ma faʻamoemoe e faʻamalosia le puleaina o fefaʻatauaiga o tagata faigaluega i le va o Saina ma atunuu i fafo. O tagata e o mai i Saina e tatau ona suʻe suʻega nucleic acid i le 48 itula aʻo leʻi malaga ese. O i latou e le lelei i'uga o su'ega e ono o mai i Saina. E leai se manaʻoga e talosaga mo se tulafono faʻalesoifua maloloina mai ofisa faʻavaomalo ma consular a Saina. Afai e lelei, e tatau i tagata faigaluega talafeagai ona o mai i Saina pe a uma ona le lelei. Ole su'ega ole nucleic acid ma fa'agata fa'atotonugalemu mo tagata faigaluega uma ile ulufale ole a fa'aleaogaina.


Taimi meli: Ian-10-2023